Kaupungit

Suomen pohjoisin kaupunki on Kemijärvi ja Suomen pohjoisin kylä on Utsjoen Nuorgam. Maapinta-alaltaan Suomen suurin kaupunki on Kemijärvi (3568,1 neliökilometriä), vesialueet mukaanlukien suurin on Lieksa (4068 neliökilometriä). Väkiluvultaan suurin kaupunki on Helsinki (31.12.1998) runsaalla 546 000 asukkaallaan. Suomen vanhin kaupunki on Hämeenlinnan Varikonniemessä 1987-1989 esiin kaivettu maamme vanhin esihistoriallinen kaupunki, joka on peräisin noin 800-luvulta (viikinkiaika alkaa 900-luvulla). Kaivauksissa on löytynyt kaupungin ympärysmuuri, joka on peräisin 800-luvulta ja on siis huomattavasti vanhempi kuin Hämeen linna. Kaivaukset on rajattu 5,5 ha:n suuruiselle alueelle, jossa on säilynyt noin 30 000 asutuskerroksia. Kaupunki on ilmeisesti tuhoutunut 1300-luvun alussa, kun novgorodilaiset hyökkäsivät. Ensimmäinen selvä Turkua koskeva asiakirjamaininta on päivätty 24.2.1229. Turun tuomiokirkko vihittiin vuonna 1300.

Kaupunkien postiosoitteet Kaupunkien puhelinnumerot Kaupunkien telefaxit Kuntatietoa Kuntien liikuntatoimet Läänien liikuntalautakunnat Lääninhallitukset Maakuntaliitot Suomen suurimmat kaupungit Verohallitus ja lääninverovirastot
Välimatkat

Kaikki Suomen kaupungit:

Alajärvi Alavus Anjalankoski Espoo Forssa
Haapajärvi Haapavesi Hamina Hanko Harjavalta
Heinola Helsinki Huittinen Hyvinkää Hämeenlinna
Iisalmi Ikaalinen Imatra Joensuu Jyväskylä
Jämsä Jämsänkoski Järvenpää Kaarina Kajaani
Kangasala Kankaanpää Kannus Karjaa Karkkila
Kaskinen Kauhava Kauniainen Kemi Kemijärvi
Kerava Keuruu Kitee Kiuruvesi Kokemäki Kokkola
Kotka Kouvola Kristiinankaupunki Kuhmo Kuopio
Kurikka Kuusankoski Lahti Laitila Lappeenranta
Lapua Lieksa Lohja Loimaa Loviisa
Maarianhamina Mikkeli Mänttä Naantali Nakkila Nilsiä
Nivala Nokia Nurmes Närpiö Orimattila Orivesi Oulainen Oulu Outokumpu Parainen Parkano
Pieksämäki Pietarsaari Pori Porvoo Pyhäsalmi
Raahe Raisio Rauma Riihimäki Rovaniemi Saarijärvi
Salo Savonlinna Seinäjoki Somero Suolahti
Suonenjoki Tammisaari Tampere Toijala Tornio
Turku Uusikaarlepyy Uusikaupunki Vaasa Valkeakoski
Vammala Vantaa Varkaus Viitasaari Virrat Ylivieska
Ähtäri Äänekoski

Vuonna 1997 asumiskustannukset olivat keskiarvon alapuolella mm. Helsingissä, Porissa, Tampereella sekä Vaasassa, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa ja Kuopiossa, joista viidessä viimemainitussa kaupungissa on korkea verotus.

Vuonna 1997 asumiskustannukset olivat keskiarvon yläpuolella mm. Lappeenrannassa, Turussa, Espoossa ja Hämeenlinnassa sekä Joensuussa, Vantaalla ja Kotkassa, joista kolmessa viimemainitussa kaupungissa on myös korkea verotus.

Ks. myös Kaupunkien linnut , Kuntien menot , Kuntien tulot ,

Kuumat ja kylmät pääkaupungit , Aurinkoiset ja kosteat pääkaupungit , Sateiset ja kuivat pääkaupungit , Pääkaupungit sekä Kulttuurikaupungit.

Tämä sivusto on asennettu palvelimelle, jota ylläpitää konkarit.net - Koulutusalan konkarien verkko