Pirkanmaa

Pirkanmaa on maakunta Sisä-Suomessa, käsittäen Hämeen läänin läntiset ja pohjoiset osat, sekä Turun ja Porin läänin koillisosan. Pirkanmaahan kuuluu historiallisia osia Hämeen ja Satakunnan maakunnista ydinalueenaan historiallinen Ylä-Satakunta. Pirkanmaa on ns. uusi maakunta, jolla on myös oma vaakunatunnus :

Ennen Etelä-Suomen läänin muodostamisesta, Tampere pääkaupunkinaan, oli ehditty tehdä jo periaatepäätös Pirkanmaan läänin perustamisesta. Pirkanmaa on saanut nimensä pirkkalaisista. Pirkanmaan pinta-ala on 15 168 neliökilometriä (maa-ala 13 191 neliökilometriä) ja asukasluku 413 514 (v.1980). Pirkanmaan muodostaa 36 kuntaa, joista yhdeksän kaupunkeja (Ikaalinen, Mänttä, Nokia, Parkano, Tampere, Toijala, Valkeakoski, Vammala, Virrat). Tampere on Pirkanmaan maakunnan keskus sekä Pirkanmaan ja Tammermaan hallinto-, talous- ja kulttuurikeskus.

Pirkanmaan Liitto, Nalkalankatu 12, 33200 Tampere, puh.(03)-248 1111

Pirkanmaan kunnat:

Forssa Humppila Hämeenkyrö Ikaalinen Jokioinen Juupajoki Kangasala Kihniö Kuhmalahti Kuorevesi Kuru Kylmäkoski Lempäälä Luopioinen Längelmäki Mouhijärvi Mänttä Nokia Orivesi Parkano Pirkkala Pälkäne Ruovesi Sahalahti Tammela Tampere Toijala Urjala Valkeakoski Vammala Vesilahti Viiala
Viljakkala Vilppula Virrat Ylöjärvi Ypäjä
Vrt. Suomen esihistoria

Tämä sivusto on asennettu palvelimelle, jota ylläpitää konkarit.net - Koulutusalan konkarien verkko