Suomi9000 sisällysluettelo

Matkailijan terveystieto

Matkailijan terveystieto

Ulkomaille matkustavan on syytä tarkoin valmistella rokotukset ja vakuutukset ja tarkistaa niiden kattavuus ja todistusten voimassaolo. Sairastuminen lomamatkalla voi muodostu erittäin pelottavaksi, epämiellyttäväksi ja kalliiksi kokemukseksi.

Rokotukset ja lisätietoja saa kunnallisista rokotuspisteistä ja terveyskeskuksista. Erityisesti pitää huolehtia isorokko-, keltakuume-, kolera- ja lavantautirokotusten voimassaoloista sekä todistuksista esimerkiksi raskauden vuoksi rokottamattomuudesta, mikäli matkustetaan maihin joissa vaaditaan rokotustodistuksia.

Matkustettaessa pitää varautua muunmuassa matkapahoinvointiin, merisairauteen ja ilmasairauteen. Jotkut lentoyhtiöt eivt salli matkustamista 32 raskausviikon jälkeen ainakaan pidemmillä lennoilla.

Lentokenttien turvatarkastuslaitteet saattavat läntisten maiden ulkopuolella aiheuttaa vaaratilanteita sydämentahdistajien käyttäjille.

Tahdistajan käyttäjän on hyvä ilmoittaa ennen lentoa lentoyhtiön henkilökunnalle ja lentokentän turvallisuushenkilöstölle tahdistemestaan, jolloin hän saa osakseen tavallisen ruumiintarkastuksen ja sydämentahdistajan häiriöiltä vältytään.

Tämä sivusto on asennettu palvelimelle, jota ylläpitää Compuline Oy Virtuaali.akatemia