Perinneruoka

Läntisen Suomen perinneruokia ovat mm. kova leipä, juusto ja pitkäpiimä.

Itäisen Suomen perinneruokia ovat mm. kalakukko, piirakat ja tuoreet limput.

Hämäläiset ovat piimävellin, sahdin ja mämmin keksijöitä.

Keskikalja eli keskiolut, ns. kolmosolut vapautui 1.1.1969. Keskiolut on eräs suomalaisten suosituimmista juomista veden ja maidon sekä kahvin ja koskenkorvan ohella. Salmiakkikossu saavutti ennätyksellisen menestyksen 1.1.-9.3.1993, jolloin Alko myi sitä 383 000 litraa. Juoma poistettiin väliaikaisesti markkinoilta liian suosittuna.

Ks. myös seuraavista aihepiireistä :

Alkoholinkulutus Kahvi Koskenkorva -viina

Oy Alko Ab: Perinneruokien erikoisuuksia

Tämä pedagogi.fi blogi on asennettu palvelimelle, jota ylläpitää konkarit.net - Koulutusalan konkarien verkko