Suomi9000 sisällysluettelo

saksanhirvi

Saksanhirvi

Heimo: hirvieläimet

Saksanhirvi, Cervus elapbus, pituus 1,7-2 m, korkeus 115 cm ja paino 160-195 kg. Suomessa ei saksanhirviä ole. Suomessa on saksanhirviä istutettu Inkooseen Hättön saarelle Barön saaristoon, mutta eläimistä viimeinen kuoli 1970-luvun puolivälissä.

Saksanhirvi eli punahirvi on komearyhtinen, suoraselkäinen, punaisenruskea jalohirvilaji, joka elää laumoina pohjoisen pallonpuoliskon lehtimetsävyöhykkeessä. Naaraslaumoissa on tarkka arvojärjestys; urokset elävät omina laumoinaan, mutta kiima-aikana syksyllä vahvimmat urokset perustavat reviirin, jota ne puolustavat muilta uroksilta. Uros on naarasta huomattavasti suurempi, ja sillä on isot, haaraiset sarvet. Alalajeja on 12.

Euroopan alalajin urosten säkäkorkeus on noin 140 cm ja paino 260-300 kg, Siperiassa elävä altainmaraali painaa 400 kg. Aikaisemmin saksanhirven alalajiksi luokiteltu pohjoisamerikkalainen vapiti on nykyisin oma lajinsa. Saksanhirvi syö mm. puiden lehtiä ja puunkuorta sekä oraita ja kanervaa.

Hirven korkeimman luotettavan iän, 26 v 6 kk ja 2 pv, on saavuttanut saksanhirvi Washingtonin kansallisessa eläintarhassa.

Tämä sivusto on asennettu palvelimelle, jota ylläpitää Compuline Oy Virtuaali.akatemia