Suomi9000 sisällysluettelo

Kosteat, kuivat ja kuumat ilmastot

Kosteat, kuivat ja kuumat ilmastot

Kosteat ja kuumat ilmastot sekä kuivat ja kuumat ilmastot sisältävät molemmat omille vyöhykkeilleen tyypillisiä terveysriskejä.

Kostea ja kuuma ilmasto

-------------------------------------

Kostea ja kuuma ilmasto on täynnä useita

vaaratekijöitä, jotka kosteiden ja kuumien vyöhykkeiden matkustajan on välttämätöntä tietää.

Ruumiin huono lämpöön sopeutuminen, hien hidas haihtuminen tai kyvyttömyys hikoiluun, pyörtyminen, vesi- tai/ja suolavajaukseen perustuva lämpölamaannus sekä lämpöhalvaus ovat yleisiä vaaratekijöitä.

Lisäksi ovat vaarana lukuisat taudit ja sairaudet ( trooppinen ihojäkälä, malaria, vedestä iholle tarttuva halkiomatotauti, jäykkäkouristus, pernarutto, lepra, rutto, iholoiset, lassakuume, Marburgin tauti, vesikauhu, sukupuolitaudit ja AIDS )

sekä vaaralliset eläimet ( käärmeet, liskot, maneetit ja meduusat, meritähdet ja merisiilet, hämähäkit ja skorpionit ).

Kuumia ja kosteita trooppisia ilmastoja esiintyy laajoilla alueilla maailmassa, kuten päiväntasaajan molemmin puolin Afrikassa ja Etelä-Amerikassa, osissa Etelä- ja Kaakkois-Aasiaa, Pohjois-Australiaa, Keski-Amerikkaa, Karibian aluetta ja Tyynenmeren saaria. Ilmastolle tyypillisiä kaupunkeja ovat mm. Singapore, Bridgetown, Bombay, Rio de Janeiro ja Nairobi.

Mitä ilmeisimmin Suomikin kuului noin vuonna 5000 eKr laajaan lämpimään ja kosteaan vyöhykkeeseen mapallolla.

Kuiva ja kuuma ilmasto

-----------------------------------

Kuiva ja kuuma ilmasto sisältää runsaasti sellaisia vaaratekijöitä, jotka matkaajan on hydyllistä tuntea.

Paitsi yleiset kuumuuteen liittyvät vaaratekijät liittyy samanaikaiseen kuivuuteen suuri ihon palamisen riski, josta saattaa olla seurauksena myös ihosyöpää ja ihon vanhenemista.

Kuuman ja kuivan vyöhykkeen vaaratekijöitä ja terveysriskejä lisäävät erilaiset kärpästen ja muiden hyönteisten levittämät pieneliöt ja taudinaiheuttajat.

Kuuman ja kuivan ilmaston vyöhykkeitä on Lähi-Idässä, Pakistanissa, Luoteis-Intiassa, Kaliforniassa, Arizonassa, Uudessa Meksikossa, Utahissa, Nevadassa, Coloradossa, osassa Australiaa, Etelä-Amerikkaa, eteläistä Afrikkaa, Keski-Aasiaa ja entisten Neuvostotasavaltojen alueita.

Noin 560 miljoonaa vuotta sitten kaikki maapallon mantereet olivat kuivia aavikoita, joiden sijainti oli nykyiseen verrattuna omalaatuinen. Silloin pohjoinen Eurooppa ja Baltia muodostivat oman mantereensa.

Tämä sivusto on asennettu palvelimelle, jota ylläpitää Compuline Oy Virtuaali.akatemia