Suomi9000 sisällysluettelo

Eurooppalainen tapakulttuuri

Eurooppalainen tapakulttuuri

Eurooppalainen tapakulttuuri on melko yhtenäinen, mutta erojakin eri maiden kesken löytyy - jopa pohjoismaiden kesken. Suuria eroja on myös pohjoisen ja etelän välillä. Nämä erot voidaan nähdä reformistisen ja katolisen kulttuurin yhtä hyvin kuin germaanisen ja latinalaisen kulttuurin eroina unohtamatta Itä-Eurooppaa ja toisaalta sen perinteistä tapakulttuuria ja toisaalta nyt jo päivänlaskussa olevaa sosialistista tapakulttuuria.

Suomessa asuu paljon Euroopan eri kansalaisuuksia, suomalaiset matkustavat paljon eri puolilla Eurooppaa ja Suomi ja suomalaiset käyvät kauppaa ja solmivat ystävyyssuhteita ympäri Eurooppaa, joten on tärkeää ymmärtää eurooppalaista tapakulttuuria.

Yleistä eurooppalaisesta tapakulttuurista:

==================================

Älä jauha purukumia yleisesti, älä puhu ruoka suussa, älä pidä käsiä taskussa tai taputtele ihmisiä selkään tai nosta jalkojasi pöydälle, sillä ne ovat kuolemansyntejä eteläisemmässä Euroopassa.

Älä koskaan sinuttele ilman lupaa (Ruotsi on varauksellisesti poikkeus). Akateemisia titteleitä käytetään kunnioituksen osoituksena yleisesti.

Etelä- ja Itä-Eurooppaa lukuunottamatta kättely on vakiotervehdys, mutta ilman amerikkalaistyylistä käden vatkausta ja olkapään taputtelua. Esittäydyttäessä vaihdetaan käyntikortteja.

Täsmällisyys on arvostettu tapa varsinkin Alppimaissa ja niiden pohjoispuolella. Tupakointi ruokapöydässä on sopimatonta ennen kahvia ja konjakkia. Kukkien lähettäminen on hyvä muistamistapa. Puvun takki pidetään yllä ravintoloissa, työpaikoilla ja kaduilla. Naiset eivät mene housupuvuissa työhön tai hienoon ravintolaan.

Alankomainen tapakulttuuri
Albanialainen tapakulttuuri
Belgialainen tapakulttuuri
Bulgarialainen tapakulttuuri
Englantilainen, skotlantilainen ja walesilainen tapakulttuuri
Espanjalainen tapakulttuuri
Irlantilainen tapakulttuuri
Islantilainen tapakulttuuri
Italialainen tapakulttuuri
Itävaltalainen tapakulttuuri
Jugoslavialainen tapakulttuuri
Kreikkalainen tapakulttuuri
Norjalainen tapakulttuuri
Portugalilainen tapakulttuuri
Puolalainen tapakulttuuri
Ranskalainen tapakulttuuri
Romanialainen tapakulttuuri
Ruotsalainen tapakulttuuri
Saksalainen tapakulttuuri
Sveitsiläinen tapakulttuuri
Tanskalainen tapakulttuuri
Slovakialainen ja tsekinmaalainen tapakulttuuri
Turkkilainen tapakulttuuri
Unkarilainen tapakulttuuri
Venäläinen tapakulttuuri

Tämä sivusto on asennettu palvelimelle, jota ylläpitää Compuline Oy Virtuaali.akatemia