Suomi9000 sisällysluettelo

pyy

Pyy

Pyy, Bonasa bonasia, on Suomen pienin, noin 40 cm pitkä metsäkanalintu, joka on yleinen tiheissä sekametsissä ja metsän reunoissa pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Pyyllä on harmaa selkä, ruskeanpunaiset siivet ja pyrstössä leveä musta poikkijuova. Koiraalla on päälaella pieni töyhtö. Toisin kuin teeri ja metso pyy on yksiavioinen. Se syö silmuja ja marjoja, mutta myös hyönteisiä. Pyyn ääni on terävä vihellys, ja sitä jäljittelevää pyypilliä käytetään metsästyksessä apuna.

Pyy on pieni, täplikäs, vaatimaton riistalintu, joka kuuluu kanalintuihin. Pyyn liha on vaaleaa ja siinä on selvä riistan maku. Pyy valmistetaan paistettuna. Pyy painaa noin 300 g, josta saadaan 1-2 annosta.

Tämä sivusto on asennettu palvelimelle, jota ylläpitää Compuline Oy Virtuaali.akatemia